Jeep Avenger 4xe: tracțiune integrală pentru cel mai mic model din gamă

0
100

Jeep a lansat oficial versiunea cu tracțiunea integrală a modelului Avenger. Aceasta poartă indicativul 4xe și folosește un sistem de propulsie mild hybrid cu două motoare electrice.

După doi ani de la lansarea celui mai mic model din gama Jeep, constructorul american completează gama modelului Avenger cu o versiune cu tracțiune integrală.

Numit Jeep Avenger 4xe, acesta folosește un sistem inteligent de tracțiune integrală. Acesta nu este un sistem clasic, ci utilizează două motoare electrice de 28,5 CP montate pe fiecare punte. Alături de cele două motoare electrice avem și propulsorul termic de 1.2 litri și 136 CP electrificat prin sistem mild hybrid la 48V. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu șase trepte.

Jeep Avenger 4xe accelerează de la 0 la 100 de km/h în 9.5 secunde și atinge o viteză maximă de 194 de km/h.

Garda la sol mărită

Pentru un comportament mai bun pe teren accidentat, garda la sol a fost mărită cu 10 mm, ajungând la 210 milimetri, iar puntea spate beneficiază acum de o suspensie multilink. Noul Jeep Avenger 4xe are un unghi de atac de 22 de grade, în timp ce unghiul de degajare are 35 de grade. Noul model poate să traverseze vaduri de apă de până la 40 cm. Cel de la volan are la dispoziție patru moduri de rulare: Auto, Snow, Sand&Mud și Sport.

Sistemul de tracțiune integrală se adaptează automat în funcție de viteza de rulare. La viteze de rulare mici, sistemul păstrează tracțiunea integrală în raport egal între cele două punți, la viteze medii (între 30 și 90 km/h), tracțiunea pe puntea spate se activează doar la cerere. La viteze mai mari de 90 de km/h, tracțiunea integrală se dezactivează automat, iar puterea este transmisă permanent către roțile din față.

Jeep nu a dat detalii despre prețurile noii versiuni Avenger. Noul model va putea fi comandat din ultimul trimestru al acestui an.

Vă recomandăm și:

Jeep Avenger 4xe: tracțiune integrală pentru cel mai mic model din gamă

Jeep Avenger: debut comercial pentru versiunile cu motorizări termice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× doi = 2