Noul Maserati GranCabrio: 542 CP pentru modelul decapotabil italian

0
170

Maserati a prezentat oficial noua generație a performantului model decapotabil GranCabrio. Sub capotă regăsim propulsorul twin-turbo V6 Nettuno ce dezvoltă 542 CP.

Maserati a publicat primele imagini cu noul model decapotabil GranCabrio, la doi ani după lansarea noului model coupe GranTurismo. GranCabrio este versiunea decapotabilă a modelului GranTurismo.

Ca și omologul său coupe, noul Maserati GranCabrio folosește motorul twin-turbo V6 de 3.0 litri ce oferă 542 CP și 650 Nm. Este asociat cu o cutie de viteze automată cu opt trepte, puterea fiind transmisă către ambele punți. Noul model decapotabil are o greutate total de 1895 kg, cu 100 kg mai mult față de varianta coupe.

Decapotabilă performantă

Maserati GranCabrio poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,6 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 316 km/oră.

GranCabrio folosește un soft-top textil ce poate fi configurat într-una din cele cinci culori disponibile. Decapotarea are loc în 14 secunde și poate fi acționată și în mers la viteze de până la 50 km/oră.

Design agresiv

În ceea ce privește designul exterior, GranCabrio păstrează liniile modelului coupe, iar pentru început modelul va fi disponibil exclusiv în echiparea de top Trofeo. Jantele au diametrul de 20 inchi pe puntea față și 21 inchi pe cea din spate.

La interior, Maserati GranCabrio are planșă de bord digitală de 12 inchi, iar ecranul central are 12,3 inchi. Sub el există un al doilea ecran de 8,8 inchi dedicat sistemului de climatizare. Avem și ceasul digital în formă rotundă, un element specific celor mai noi modele Maserati.

Un deflector de vânt este disponibil opțional, dar utilizarea acestuia blochează locurile din spate. Avem, însă, și un sistem de încălzire la nivelul gâtului în trei trepte disponibil în echiparea standard.

Noul Maserati GranCabrio va fi disponibil și în versiunea electrică Folgore, la fel ca GranTurismo.

Vă recomandăm și:

Maserati Grecale: Suflu nou

Maserati Ghibli 1966 – Furtuna italiană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 2 = unsprezece