Nissan Qashqai facelift: look agresiv pentru SUV-ul nipon

0
100

La trei de la lansarea actualei generații Nissan Qashqai, constructorul nipon lansează un facelift important pentru SUV-ul său: parte frontală complet nouă, sistem multimedia Google Automotive și alte îmbunătățiri tehnice.

Nissan Qashqai este unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte din Europa. Actualul model a fost comercializat în peste 350.000 de exemplare în cei trei ani și jumătate de la lansare. A treia generație este asamblată la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie, locul unde au fost fabricate până acum peste 1,3 milioane de unități Qashqai de la introducerea acestui model în 2007 și până astăzi.

Facelift major

Pentru a menține modelul în zona de interes a clienților, Nissan a operat un facelift major pentru modelul său SUV compact. Iar acest lucru este evident în partea frontală care a fost schimbată total. Grila în formă de V a fost înlocuită cu un element nou cu o textură inspirată de armurile purtate de războinicii samurai. Blocurile optice au fost separate, având acum un look diferit, mai subțire. Toată partea frontală imprimă un stil mult mai agresiv noului model nipon.

Modelul este echipat în standard cu jante de 18 inchi, iar opțional poate primi roți de 19 și chiar 20 inchi. Trei noi culori au fost adăugate în paleta de nuanțe disponibile pentru caroserie: alb Pearl, negru Pearl și Deep Ocean (albastru verzui).

Nissan introduce și un nou nivel de echipare numit N-Design ce include elemente vopsite în culoarea caroseriei pentru un look îndrăzneț accentuat și de jantele de 20 inchi cu design specific. La interior, N-Design primește tapițerie din Alcantara.

Upgrade tehnic

La partea multimedia, Qashaqai a primit acum sistemul de operare Google Automotive și un ecran central de 12,3 inchi. Grafica este acum mai bună grație unui computer mai puternic aflat în spatele sistemului, iar sistemul de camere cu vedere 360 grade a fost și el îmbunătățit. Bonus, poți primi și ”capota invizibilă” ce permite celui de la volan să vadă exact poziția roților din față într-o imagine virtuală creată cu ajutorul camerelor video.

La interior, elementele specifice au rămas în mare parte neschimbate, geamurile fiind acum mai groase pentru o mai bună insonorizare a interiorului.

Motorizări identice

La capitolul motorizări, Nissan nu a operat modificări. Sunt disponibile aceleași două propulsoare mild hybrid pe benzină de 1,3 litri de 140 sau 158 CP. Top of the range este versiunea e-Power ce utilizează un motor de 1.5 litri cu trei cilindri pe post de range extender pentru a încărca o baterie ce acționează motorul electric. Sistemul hybrid oferă un total de 190 CP.

Prețurile pentru Nissan Qashqai facelift nu au fost încă comunicate. Modelul va fi disponibil din această vară.

Vă recomandăm și:

TEST: Nissan Qashqai e-Power – Electric și nu prea

TEST: Nissan Qashqai – Personalitate puternică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 × unu =