Mașina Xiaomi ar putea fi comercializată și în România

0
170

Xiaomi și-a început de mai mulți ani planul prin care vrea să-și construiască un nume și în industria auto, pe segmentul electric. Producătorul chinez a dezvoltat deja primul automobil electric și sunt șanse mari ca acesta să fie adus și în România.

Mașina Xiaomi, așteptată în România

Industria auto din China este în plin avânt, iar pe acest domeniu au început să intre tot mai mulți jucători. Chiar și unii care până acum nu au avut nici cea mai mică tangență cu acest tip de producție. Xiaomi este una dintre companiile care au început cu mult curaj acest drum și își să își construiască o reputație și pe piața mașinilor electrice, iar se pare că primul său model va fi disponibil și în România.

Lei Jun, cofondatorul și CEO-ul companiei Xiaomi, a prezentat primul model electric al companiei la sfârșitul anului trecut, marcând debutul producătorului chinez pe piața în continuă creștere a mașinilor electrice. Primul automobil al producătorului chinez poartă numele de SU7, unde „SU” este o prescurtare pentru „Speed Ultra”, reflectând dorința chinezilor de a concura la nivelul performanțelor cu branduri precum Tesla sau Porsche.

Asta în timp ce Apple, unul dintre cei mai mari rivali, a anunțat că renunță la un proiect de acest gen.

„Xiaomi a anunțat o revizuire completă a strategiei, trecând de la Smartphone x AIoT la un ecosistem cuprinzător Human x Car x Home. Odată cu adăugarea lui Xiaomi EV, ecosistemul este oficial complet. Cu HyperConnect și HyperOS, acesta acoperă peste 200 de categorii de produse, oferind soluții inteligente în peste 95% din scenariile zilnice ale utilizatorilor.

Xiaomi subliniază caracterul deschis al platformei, continuând să investească în tehnologiile de bază și în parteneriate industriale pe termen lung. Intrarea Xiaomi în industria auto este un pas simbolic în realizarea ecosistemului complet Human x Car x Home”, se arată pe pagina oficială.

Citește și: Brandul românesc Allview lansează mașina electrică CityZEN. Care sunt prețurile

Ce mașini vrea să aducă Xiaomi

Sunt șanse mari ca Xiaomi SU7 să fie adus și în România. Acest model a fost anunțat în două variante, una cu o autonomie de până la 668 km cu o singură încărcare și alta cu o autonomie de până la 800 km. Pe site-ul Xiaomi România, este listată versiunea cu o autonomie de până la 668 km, indicând faptul că este vorba despre varianta cu baterie mai mică, dar producătorul asigură că mai multe informații despre versiunea de top, SU7 Max, vor fi disponibile în curând.

Pe pagina oficială din România sunt prezentate specificațiile modelului standard, împreună cu cifrele de performanță. Astfel, Xiaomi SU7 va fi echipat cu un motor electric de 299 CP și 400 Nm, capabil să parcurgă până la 668 km cu o singură încărcare. Acest model poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,28 secunde și atinge o viteză maximă de 210 km/h.

Având o lungime de 4.997 mm, se poate anticipa un spațiu interior generos. În plus față de spațiu, Xiaomi se bazează pe integrarea noilor sale mașini în ecosistemul său digital. Astfel, tehnologia de bord, împreună cu sistemul de operare Hyper OS, vor oferi o experiență integrată pentru utilizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × 6 =