Poliția italiană a sechestrat 134 de automobile Fiat Topolino din cauza unui abțibild

0
121
Fiat Topolino/Sursa Foto: stellantis.com

Grupul Stellantis are din nou probleme în Italia. După celebrul caz în care Alfa Romeo a fost nevoită să schimbe numele unui model, acum Fiat întâmpină dificultăți, după ce poliția portuară a sechestrat 134 de automobile.

134 de automobile Fiat Topolino au fost sechestrate în Livorno de polițiștii italieni

Conflictul s-a declanșat din cauza unui abțibild imprimat pe portiere. Un abțibild cu steagul Italiei! Doar că modelul Fiat Topolino este produs în Maroc și nu într-un oraș din Italia, ceea ce ar fi „limpezit” această situație. Conform unei legi italiene promulgată din decembrie 2003, „este considerată o indicație falsă inscripționarea «Made in Italy» pe produse și mărfuri care nu provin din Italia, conform reglementărilor europene privind originea.” Cei care încalcă această lege riscă amenzi între 10.000 și 250.000 de euro.

Oficialii Fiat au declarat că steagul Italiei a fost adăugat pe modelul electric de oraș pentru a simboliza faptul că acesta a fost dezvoltat la Torino. Strategia lor de apărare a fost însă rapid spulberată cu legea în mână.

Care este soluția în cazul Fiat Topolino

Marca italiană a confirmat că va renunța la acel abțibild pentru ca cele 134 de vehicule sechestrate să poată recuperate și vândute în Italia. De asemenea, oficialii Fiat au anunțat că va elimina abțibildul cu steagul Italiei și de pe celelalte modele ce vor fi vândute în această țară.

Luna trecută, Alfa Romeo a fost nevoită să redenumească primul său model electric din Milano în Junior, deoarece legislația italiană interzice ca un produs fabricat în altă țară, în acest caz Polonia, să poarte numele unui oraș italian.

„Un automobil numit Milano nu ar trebui să fie construit în altă țară decât Italia. Conform legii, nu este permis să oferi informații care ar putea induce în eroare consumatorii.

Prin urmare, un vehicul denumit Milano ar trebui să fie fabricat în Italia. În caz contrar, se furnizează informații greșite, ceea ce contravine legislației italiene”, a tunat Ministrul Industriei din Italia, înainte ca Alfa Romeo să transforme în Junior modelul electric Milano.

Sursa Foto: stellantis.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − doi =