Preocupări conexe în lumea auto

0
138

Branduri auto mari din segmentul de lux găsesc domenii de manifestare care se abat de la scopul lor inițial. De exemplu, cum ar fi ca Bugatti sau Bentley să se ocupe de design pentru Home Office?

Apopos, Home Office are legătură cu mobila de interior și mai puțin cu vreun minister de interne, dar până la urmă puteți să interpretați sintagma cum considerați de cuviință… Totuși numitorul comun al celor două mari nume este Săptămâna Designului de la Milano, care se desfășoară chiar acum.

Abordarea franceză

Bugatti dezvăluie o nouă evoluție a filozofiei lor de design cu o expoziție unică. În fapt este oglinda tehnicii, a măiestriei de ultimă oră și a eleganței, toate susținute de atenția meticuloasă pentru detalii.

Pentru asta trebuie să intri într-o galerie realizată din materiale foarte tehnice și apoi să treci pe lângă cel mai bun roadster Bugatti, Mistral1, ca să ajungi în tărâmul Bugatti Home.

Practic în colecție se folosesc materiale de înaltă calitate, inclusiv stejar european cu pori deschiși, sticlă, elemente metalice și lac metalic. Iar combinarea materialelor naturale cu altele mai tehnologice, precum și a transparenței cu soliditatea, creează contraste unice.

De exemplu, o canapea modulară Type_1, una de două persoane în stil „loveseat” și un șezlong dezvăluie o transpunere îndrăzneață a iconicului Bugatti „C-Line” într-o formă cu totul nouă. Juxtapunerea structurii acoperite cu piele cu zona de relaxare luxoasă și extinsă creează un contrast izbitor de elemente opuse care se referă la filozofia gen „frumoasa și bestia” a lui Bugatti pentru mașinile sale hiper sport.

Apoi, eleganța și finețea structurală se află în centrul mesei de sufragerie TYPE_4, cu un blat din sticlă susținut de două picioare din aluminiu cromat, îndoite în mod unic și acoperite de o inserție de sticlă curbată. Designul dezvăluie un cadru deschis, un semn distinctiv al tuturor noilor piese Bugatti Home prin vizibilitatea completă a materialelor și a nuanțelor de design. În jurul mesei, scaunele TYPE_5 întruchipează etosul de design inspirat de autovehicule, cu cadrele lor elegante, curbate, realizate din fibră de carbon și pictate manual cu metal lichid din aluminiu.

Designul pentru crearea unui sentiment de puritate și ușurință este, de asemenea, aplicat cu mare efect biroului TYPE_7, prin plierea inteligentă a unei laturi pentru stabilizarea întregii structuri și un compartiment cu sertar integrat ridicat de podea, care este aproape invizibil.

Aspectul englezesc

Cine nu și-ar dori să beneficieze de creațiile Bentley Home? De exemplu, să te așezi la un birou Wilton. Profilul simetric trapezoidal îi permite încastrarea sertarelor înguste, chiar sub suprafața blatului, totul într-un finisaj Liquid Amber care dau liniilor minimaliste ale biroului un aspect foarte fluid și elegant.

Dar ca să îl poți folosi te vei așeza pe un fotoliul de birou Bollington care surprinde caracteristicile esențiale ale Bentley cu puternica sa pre­zen­ță estetică. Spătarul său cu un design minimalist realizează un echilibru studiat cu biroul Wilton, realizat prin suprafață singulară curbată în trei dimensiuni. Scaunul se ex­tin­de în două secțiuni laterale care definesc cotierele ca o expansiune a formei biroului.

Pentru o atitudine relaxantă canapeaua modulară Loftus dezvăluie o abordare sofisticată cu linii sculpturale și noi forme organice. Pernele induc o senzație de lejeritate, sporită de mesele laterale integrate în platforma șezutului care pot fi finisate în marmură sau îmbrăcate în piele. Ideea este că aceste accente au texturi cu nervuri, margini teșite și linii inspirate din designul auto, creând un aspect geometric, dar și asimetric în același timp.

Linia de scaune Chilton a fost proiectată cu aportul celor de la Bentley Motors Design Team și Bentley Home Style Office. Curbele sinuoase și învăluitoare dezvăluie o succesiune de contururi și raze care se extind de la scaun până la sol. Carcasa exterioară are benzi de furnir introduse în carcasa din piele, subliniind un sentiment de dinamism și un semn puternic din cap către lumea auto.

Dar exponentul de bază al colecției rămâne patul Langport, care este una dintre cele mai emblematice piese pentru Bentley Home. Panourile exterioare pot fi furniruite și personalizate, combinate cu lac negru și asortate cu piele sau material textil. Tablia interioară, la rândul ei poate fi realizată din material textil, piele sau piele durabilă. Și tot în ea sunt introduse lumini sofisticate pentru lectură, integrate perfect ca să ofere o lumină caldă și ambientală.

Vă recomandăm și:

Bugatti Type 35 – Mașina viitorului

Bugatti EB110: Primul supercar

Bentley Bentayga – Fetele Bentley

Bentayga Black Edition, noua vedetă de la Bentley

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ opt = 12