Stellantis aduce marca Leapmotor în România

0
182

O nouă marcă din China va debuta în țara noastră. Grupul Stellantis aduce marca Leapmotor în Europa, iar România este inclusă în primul val. Chinezii vor comercializa două modele: T03 și C10.

Mărcile auto din China devin din ce în ce mai interesate de piața din Europa. 2024 va fi anul în care vom asista la intrarea pe piața din țara noastră la o serie de mărci noi. După ce MG a revenit în România anul trecut, în acest an vom vedea debutul mărcilor Geely, Lynk&Co și BYD.

Iar cel mai nou anunț vine din partea Grupului Stellantis. Prin vocea lui Carlos Tavares, CEO-ul Stellantis, a fost anunțat debutul unei noi mărci chinezești în Europa: Leapmotor.

Leapmotor în Europa

Leapmotor va începe distribuția în Europa în luna septembrie. În primul val de comercializare se află nouă țări, printre care și România. Modelele din China vor fi vândute în Franţa, Italia, Germania, Ţările de Jos, Spania, Portugalia, Belgia, Grecia şi România.

Leapmotor va debuta cu două modele, urmând ca în viitor gama să crească la 6 modele. Primul model oferit europenilor este Leapmotor T03, un automobil electric de oraș ce oferă 101 CP și o autonomie de 265 kilometri. Acesta va concura direct cu Dacia Spring.

Modele electrice

Al doilea model este un SUV electric numit Leapmotor C10 cu 231 CP și o autonomie de 420 kilometri. Leapmotor C10 va fi un concurent direct pentru Tesla Model Y.

Stellantis deține 21% din acțiunile companiei Leapmotor și au creat o nouă companie numită Leapmotor International prin care vor comercializa modelele din China.

Stellantis, al patrulea producător auto mondial, a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, Peugeot, Opel, Chrysler, Jeep, Citroen sau Alfa Romeo.

 

Vă recomandăm și:

Dacia Spring va avea un rival ce va fi produs în Polonia

Stellantis, decizie surpriză: ce se va întâmpla cu motoarele electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 3 = douazeci patru