Tesla majorează prețurile pentru Model Y

0
109

După o serie de reduceri de preț, Tesla a decis că e momentul să umble din nou la prețul SUV-ului Model Y. De data aceasta în plus, mai întâi pe piața nord-americană și apoi și în Europa.

Tesla a anunțat acum câteva zile că va scump crossover-ul electric Model Y pe piața americană începând cu 1 aprilie 2024. Prețul pentru Model Y va crește cu 1000 de dolari indiferent de varianta aleasă, informează Reuters.

Tesla mai operase deja o majorare pentru prețurile variantelor Model Y cu tracțiune spate și cu autonomie extinsă cu 1.000 de dolari, la 43.990 de dolari și, respectiv, 48.990 de dolari, la 1 martie. Tesla nu a precizat în mod explicit dacă majorarea din aprilie va veni în plus față de cea din martie.

Majorare de preț

Creșterea de preț va afecta și piața europeană, prețurile pentru Model Y urmând să crească cu 2000 euro începând cu data de 22 martie 2024 pentru mai multe din țările europene unde sunt comercializate modelele americane.

„Aceasta este dilema esențială a producției: fabricile au nevoie de o producție continuă pentru eficiență, dar cererea consumatorilor este sezonieră”, a declarat CEO-ul Elon Musk în februarie, răspunzând la o postare pe X de la Tesla care spunea că prețurile vor crește în martie.

Cel mai bine vândut model din lume

Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut automobil din lume în 2023, compania americană comercializând peste 1,2 milioane de exemplare ale SUV-ului electric. Tesla reușea, astfel, să depășească Toyota, ale cărei modele Rav4 și Corolla s-au clasat pe locurile doi și trei în clasamentul vânzărilor cu 1,07 milioane exemplare și, respectiv, 1,01 milioane unități.

Vă recomandăm și:

Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut automobil în 2023

Ironie sau inventivitate? Tesla, propunere inedită clienți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 1 = unu