Porsche Panamera 2024. Toate detaliile despre performanțe, prețuri și dotări

0
245

Porsche Panamera vrea să fie un star și în anul 2024. Oficialii producătorului german sunt convinși că această a treia generație va fi un nou succes, iar fanii sunt încântați de această mașină care pare mixtul ideal între un model sport de forță și o limuzină spectaculoasă.

Cum atrage atenția Porsche Panamera

Porsche Panamera a fost lansat în anul 2009. La fel ca modelele Porsche Carrera, Panamera și-a câștigat numele de la celebra cursă mexicană din anii ’50, Carrera Panamericana. Iar fanii au considerat că este o decizie potrivită pentru un bolid care combină sportivitatea cu capacitatea de a parcurge distanțe mari cu ușurință. A treia generație propune un design nou, atât în interior, cât și în exterior, o gamă de caracteristici digitale de ultimă generație și o concentrare mai mare asupra unei game de noi motoare E-Hybrid care sunt atât puternice, cât și extrem de eficiente.

Vor fi patru noi sisteme de propulsie E-Hybrid disponibile pentru Panamera, o mișcare care îi satisface pe cei care vor propulsoare eficiente și performante. Panamera Turbo E-Hybrid este primul model care a fost produs și care este echipat cu un V8 twin-turbo de 4,0 litri complet renovat, asociat cu un motor electric care generează 140 kW (190 CP), alimentat de o baterie de 25,9 kW. Puterea lui este de 680 CP, cuplul urcând la 930 Nm. Motorul electric este integrat în carcasa transmisiei PDK cu dublu ambreiaj cu opt trepte.

Citește și: Porsche Panamera – Sedanul sport perfect?

Porsche Panamera, limuzină sau „sportiv”

Modelele Panamera și Panamera 4 sunt au primit un motor turbo V6 de 2,9 litri căruia i s-au adus unele modificări pentru a crește presiunea, debitul de injecție de combustibil și timpul de aprindere. Acum sprintul sprintul de la 0 la 100 km/h se face în doar 5,1 secunde,iar viteza maximă este de 272 km/h, spune un material publicat pe site-ul oficial al Porsche.

Așa cum spuneam, noul Panamera este atât o limuzină de lux, cât și o mașină sport. Cum s-a ajuns la acest mixt? Cu ajutorul a două sisteme spectaculoase și extrem de eficiente. Suspensia pneumatică cu două camere și două supape cu Porsche Active Suspension Management (PASM) este montată standard. Această tehnologie ajută la reducerea impactului de la îmbinările transversale ale drumului. Sistemul de suspensie Porsche Active Ride se montează opțional. Aici, Porsche a integrat amortizoare active nou dezvoltate – din nou, cu tehnologie cu două supape – care sunt conectate fiecare la o pompă hidraulică acționată electric. În situații de condus dinamice, Porsche Active Ride creează tipul de conexiune perfectă la drum care face experiențele de conducere sportivă atât de distractive, indiferent dacă ești șoferul sau pasager. Oficialii Porsche au dezvăluit că inginerii companiei au dezvoltat șase ani acest sistem.

La atingerea unui buton, șasiul inovator permite mașinii să se încline în viraje, asemenea unui motociclist, și ajută, de asemenea, la combaterea accelerării sau frânării rapide prin aplicarea unei presiuni suplimentare pe roțile din față sau din spate. Tot cu această tehnologie se poate ridica și caroseria mașinii pentru ca șoferul și pasagerii să poată beneficia de un acces facil.

Cât costă Porsche Panamera

Comenzile pentru noul Panamera au început în luna decembrie din anul 2023, iar luna aceasta au început și livrările. În Germania, noul Panamera va costa de la 107.800 €, noul Panamera 4 de la 111.900 € și Panamera Turbo E-Hybrid începe de la 192.500 €. În Marea Britanie, noul Panamera va costa de la 79.500 £, noul Panamera 4 de la 82.500 £, în timp ce prețurile pentru Panamera Turbo E-Hybrid încep de la 141.400 £. Prețurile pentru SUA vor vedea noul Panamera costând de la 99.900 $ și Panamera 4 de la 106.900 $.

Sursa FOTO: https://www.porsche.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − = sapte